Alucol

Alucol, opgericht in 1971, behoort tot de grootste onafhankelijke loon-anodiseerbedrijven in Europa. De core-business is anodiseren en kleuren van aluminium. Alucol gebruikt de LEAV aanpak om het potentiaal van haar medewerkers beter te benutten en haar klantprocessen te optimaliseren. Laborijn

Sinds 1 januari 2016 is Laborijn is de nieuwe naam voor de fusie van de sociale diensten van Doetinchem en Oude IJsselstreek en de sociale werkvoorziening Wedeo. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet in een deel van de Achterhoek. Het Jaar 2016 is het jaar van de transformatie. De directie van Laborijn heeft ervoor gekozen haar bedrijfsvoering te transformeren en te harmoniseren met de LEAV aanpak.

 

Op 2 januari 2017 start Laborijn met haar nieuwe dienstverlening

De Berkenschutse

De Berkenschutse is een brede onderwijsinstelling waarin kinderen met epilepsie en autisme maar ook langdurig zieke kinderen onderwijs kunnen volgen. Zowel basis onderwijs als vervolgonderwijs worden aangeboden. Met de wet op passend onderwijs verandert er veel. Dit heeft consequenties voor de bekostiging en voor de uitvoering van het onderwijs. In 2014 is project ALEKS gestart: Alle Leerlingen Een Kwaliteits School.  Doel van het project is om als instelling nog beter te presteren, zelfs met minder bekostiging.  De Berkenschutse gebruikt de LEAV aanpak en Mavim Rules om inzicht en grip te krijgen op de uitvoering van haar onderwijsactiviteiten.

 

Lees meer over de implementatie in het jaarbericht 2014 van de BerkenschutseHelicon

Helicon Opleidingen is een opleidingscentrum voor Groen Onderwijs en biedt VMBO en MBO aan in Gelderland en Noord-Brabant. 

 

Bij de re-reorganisatie van de administratie van alle 14 vestigingen ondersteunt LOOV Helicon Opleidingen met het beschrijven en optimaliseren van de onderwijs en ondersteunende administratieve processen. Door  middel van interviews leggen we in kleine werkgroepen de nieuwe werkprocessen vast in het BPM tool Mavim

 

Phoenix-mtb

Phoenix is opgericht in 1991 als uitvoeringsorganisatie van gesubsidieerde arbeid. In nauwe samenwerking met mtb begeleidt Phoenix mensen die (langdurig)

werkloos zijn.

Letterlijk honderden documenten en formulieren worden er gebruikt om mensen aan het werk te helpen. Kan dit niet slimmer en effectiever?

 

LOOV maakte de documentenstroom en informatiestroom

slanker en eenvoudiger door met de consulenten op zoek te gaan naar de toegevoegde waarde in het uitvoeringsproces.Vanderleegte Werkt BV

Van der leegte werkt BV is een private sociale onderneming. Zij startte in 2012 haar uiteenlopende industriële activiteiten met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de introductie van de Participatiewet veranderde de samenwerking en de instroom van deelnemers aan de diverse re-integratieprogramma's. Henk Loos en Angela Linders ondersteunen het bedrijf met het optimaliseren van de bedrijfsvoering.

Orionis Walcheren

Orionis Walcheren is een samenvoeging van de sociale werkvoorziening LétÉ en de sociale dienst Walcheren. LooV Advies begeleidde de migratie en implementatie van het bedrijfssysteem voor de sociale werkvoorziening. Daarnaast beschreef en documenteerde LooV Advies de processen van de nieuwe Orionis-aanpak voor WWB’ers. Tenslotte ontwikkelde en implementeerde LooV Advies het ABCDashboard©, management dashboard voor mensontwikkeling. 
Video impressie over de implementatie van het Participatiewet framework bij Laborijn

Contact

Sint Gerardusplein 21

5644 NG Eindhoven

m: 06 12 74 95 99

e:  henk@loovadvies.nl